Vitalissimo Egészséges Receptek
Csokoládés, Kókuszos Banánkenyér
Ez a banánkenyér akár tízóraira, uzsonnára, vagy vacsorára is remek tápláló étel. Igaz, hogy desszert jellegű, mégsem hízlal, és igazi energiát ad a szervezetnek. Fogyaszd bátran!
Hozzávalók:
- 3 nagy, érett banán ( ~200 g / db) pürésítve
- 2 szép nagy tanyasi tojás
- 3 ek. édesítő (~ 60 g)
- 4 ek. kókuszzsír, felolvasztva (~60 g)
- 1/2 csésze kókuszliszt (~60 g)
- 2 ek. zabkorpa vagy cirokliszt vagy őrölt mandula (~ 30 g) (Helyettesíthető kókuszliszttel is, csak akkor feleannyit (15 grammot) tegyünk bele pluszban!)
- 1 tk. vanília kivonat vagy egy csipet bourbon vanília
- 1 tk. szódabikarbóna vagy foszfátmentes sütőpor (~1/2 tasak)
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- pici só
- pici őrölt kardamom
- 1 jó marék csokoládé csepp (~ 75 g) (Étcsokit használjunk, ma már találunk sztíviával vagy eritrittel készült fajtákat is, ha még kevesebb cukrot szeretnénk bele, de akár aszalt vörösáfonyával is megpróbálhatjuk!)
- díszítésnek szárított kókusz szeletek (kókusz chips)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 175 Celsius fokra és egy gyümölcskenyér formát kibélelünk sütőpapírral ( én 30 cm x 12 cm-es formában készítettem.)
- A tojások fehérjét pici sóval habbá verjük, félretesszük.
- A pürésített banánhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott kókuszzsírt, az édesítőt, a fűszereket és a sütőport, alaposan összekeverjük.
- Belekeverjük a kókuszlisztet és a zabkorpát (ami helyettesíthető cirokliszttel vagy őrölt mandulával, esetleg további kókuszliszttel, lásd a hozzávalóknál).
- Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét és a csokicseppeket (apróra tört csokoládé is lehet!)
- Az egész masszát a formába öntjük, kicsit elegyengetjük és nagyságrendileg 30-40 percig 175 Celsius fokon sütjük.
- Ha elkészült, a sütőpapírnál fogva vegyük ki a formából, hogy ne párásodjon be. A szeleteléssel várjuk meg, míg teljesen kihűl!
Forrás:taplaldazegeszseged
JÓ ÉTVÁGYAT!
További szenzációs receptekért kattints a képre!