Almáspite cukor és liszt nélkül
Szabolcsi gyerekként térdfig jártunk az almában. Az almáspite egy alapsüti volt, akár minden hétvégén. Nosztalgikus érzésem azóta sem múlt el. Most végre megtaláltam az egészséges változatot. Imádom!
Tésztához:
- 3 tojássárgája
- 15 dkg eritrit
- 14 dkg zsír
- 2 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg mandulaliszt
Jól összedolgozzuk és kicsit pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
- 1,5 kg almát meghámozunk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- 1 citrom leve
- 4 evőkanál eritrit
- fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
Az összekevert tölteléknek valót 15 percet főzzük.
A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral és a tészta felét kinyújtva beletesszük. Ha nagyon ragad a tészta, akkor "kilisztezzük" paleo sütőliszttel a deszkát. A tésztára simítjuk az almát és megszórjuk durvára vágott dióval (ez opcionális). Erre tesszük a tészta másik felét. Tetejét megkenjük tojássárgájával.
180 fokon aranybarnára sütjük. Ha kihűl, utána lehet szeletelni.
Jó étvágyat!
A receptet köszönjük Boginak!
További zseniális recepteket itt találsz!