Felhasználási javaslat:
Kínai édes-savanyú csirke
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 70g paradicsomsűrítmény
- 80 g Szafi Reform Kínai édes-savanyú csirke alap
- 800 g csirkemell
- 3dl víz
- 1dl ananászlé (pl. a befőtt leve)
- 1 db pritamin paprika
- 1 db vöröshagyma
- kb. 200 g ananászbefőtt
Elkészítés:
2 evőkanál bármilyen olajon süssük fehéredésig a kockára vágott csirkemellet (ha vizet engedne a hús, azt öntsük le róla).
Majd adjuk hozzá az aprított hagymát, kockára vágott paprikát és szintén kockára vágott ananászt, és főzzük további 10 percig.
Közben keverjük ki a Kínai édes-savanyú alapot a vízzel, ananászlével, sűrített paradicsommal és öntsük a húsra, végül keverjük jól el, és kevergetve főzzük 5 percig.
Összetevők: Fűszerkeverék (só, paprika, vöröshagyma, gyömbér, kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, mustármag, római kömény, cayennebors, petrezselyemlevél), tápiókakeményítő, édesítőszerek (eritrit, sztéviából származó szteviol-glikozidok /E960a/ ), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).