A citromsavat az élelmiszerek gyártásához régóta használják. Az Európai Unióban használatos E-számok szerinti kódja: E330.
Savanyúságot adó és szabályozó tulajdonsága révén előszeretettel használják föl üdítőitalok, gyümölcslevek, édességek, lekvárok, dzsemek ízesítéséhez.
- Emulgeáló hatását a jégkrémek gyártásakor a zsírok kiválásának megakadályozására használják föl, de a karamell kikristályosodását is gátolja.
- Antioxidánsként a citromsavat gyakran alkalmazzák az élelmiszerek, például zöldség-gyümölcs készítmények színének és aromájának megőrzéséhez.
- Gátolja továbbá a fehérjék kicsapódását a tejkészítmények sterilezése során, és a javítja a lisztek, tészták sütési tulajdonságait is.
- Tartósító hatása miatt konzervekben, befőttekben, savanyúságokban is megtalálhatjuk. A bor- és sörgyártásban is felhasználják.
A Szafi Reform citromsav a háziasszonyok konyhájában is jó szolgálatot tesz.
Mivel jó antioxidáns, segíthet megőrizni a zöldségek, gyümölcsök színét. A darabolt gyümölcsökre, gyümölcssalátákra szórva segít megelőzni azok nem kívánt barnulását. Emellett a lekvárok, dzsemek, befőttek, szörpök készítésekor savanyúságát kihasználhatjuk az ízlésünknek megfelelő, tökéletes ízharmónia kialakításához. Savanyító hatása miatt teához vagy hűsítő italokhoz, limonádékhoz is felhasználhatjuk.
A Szafi Reform citromsavat nem csak a konyhában hasznosíthatjuk. Kiválóan alkalmas a konyhai kisgépek (vízforraló, kávéfőző, stb.) vízkőtelenítésére, de a konyhai, fürdőszobai felületek tisztítására is használhatjuk.
Az ecethez hasonlóan jól oldja a vízkövet és a szennyeződéseket, de azzal ellentétben nincsen kellemetlen szaga. A vizet lágyítva hatékonyabbá tehető vele a mosás is, de a fémekről a rozsda leoldására is alkalmazható.
A Szafi Reform citromsavat még kényeztető fürdősók, fürdőgolyók készítéséhez is felhasználhatjuk.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!