Falafel recept
Hozzávalók (1 adag falafelhez- kb. 15 db, mérettől függően): 125g Szafi Life Fehérjedús falafel alappor; 170g forrásban lévő víz; kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés
Keverjük össze az alapkeveréket a forró vízzel, és fakanállal alaposan dolgozzuk össze. Lefedve hűtsük langyosra (kb. 15 perc).
Ezután a masszából formázzunk dió nagyságú golyókat vizes kézzel.
Sütés (olajban):
Melegítsünk közepes hőfokon annyi olajat, hogy félig ellepje a falafeleket, majd oldalanként kb. 2 – 2,5 percig süssük. Bátran süthetjük bő olajban, a golyók nem szívják fel a zsiradékot.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Összetevők: borsófehérje liszt (27 %), csicseriborsó liszt, bambuszrost, fűszerkeverék (paprika, koriander, majoranna, fokhagyma, vöröshagyma, feketebors, petrezselyem, római kömény, chili, szegfűszeg), gluténmentes kölesliszt, útifűmaghéjliszt, só, fokhagyma granulátum, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!