Átlagos tápérték
|
100 g száraz-tésztában
|
100 g kifőtt tésztában*
|
energia:
|
1407 kJ / 333 kcal
|
513 kJ / 121 kcal
|
zsír:
|
1,2 g
|
0,4 g
|
- amelyből telített zsírsavak:
|
0,7 g
|
0,2 g
|
szénhidrát:
|
63 g
|
23,2 g
|
- amelyből cukrok:
|
1,2 g
|
0,1 g
|
rost:
|
14,8 g
|
4,5 g
|
fehérje:
|
10,2 g
|
4 g
|
só:
|
0,05 g
|
0,03 g
|
A száraztészta kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
|
*Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 7-9 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápérték adatok nem tartalmazzák a főzés során a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
A termék tojást és szezámmagot is feldolgozó bérgyártónk üzemében készült.