Felhasználási javaslat:
Piskóta (20 cm-es formához)
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
- 30 g 100%-os citromlé
- 200 g (2 dl) víz
- (ízlés szerint: 1 tk. vanília aroma, 1 citrom reszelt héja)
- 100 g hozzáadott cukortól mentes sárgabarack lekvár
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát (Kb. 20 cm átmérőjű) diéta szerinti olajjal.
- Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, a lekvárt, ezután adjuk hozzá az édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
- Végül adjuk hozzá a hajdinás piskóta lisztkeveréket, és kézi habverő segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
- Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (Sütő és tortaforma függő a sütési idő, ezért TŰPRÓBA fontos!)
Figyelmeztetés: Mivel ebben a piskótában se tojás, se sütőpor nincs így csak kissé fog megemelkedni, de nagyon szépen kettévágható így is, és megtölthető a kedvenc tortakrémünkkel.
Összetevők: Hajdinaliszt (40%), tápióka keményítő, köles liszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), útifűmaghéj liszt, savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, só