A Szafi Free Pizza lisztkeverékkel élesztő és tojás nélkül készíthetünk pizza tésztát, amely a vegánok és gluténérzékenyek étrendjébe is beilleszthető. A Szafi Free Pizza lisztkeverék élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet.
Pizza recept:
Hozzávalók (1 db 20 cm-es pizzához):
- 65 g + 5 g Szafi Free pizza lisztkeverék
- 8 g frissen facsart citromlé
- 50 g langyos víz
Elkészítés:
A citromlevet, vizet és 65 g lisztkeveréket gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük.
Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. 5 g), így gyúrjuk át a tésztát, végül lisztezett kézzel formázzunk belőle olajspray-vel lefújt zsírpapíron (amin sütni fogjuk) egy 20-22 cm-es pizzalapot (az olajozott zsírpapír azért fontos, hogy a rosszabb minőségű papírra se ragadjon rá sütés után)!
Kenjük meg vastagon (hogy sütés közben a tészta magába szívja) paradicsomszósszal, majd tegyük rá a kedvenc feltétünket.
Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső programon 10 percig süssük, majd 180 fokon 12 percig.
Amennyiben diéta szerinti sajtot is szeretnénk rátenni (pl. vegán sajtot), akkor azt a sütési idő utolsó 5 percébe tegyük rá.
Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt), tápiókakeményítő, rostkeverék (bambuszrost, útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoranna, borsikafű, zsálya), só, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).