Élelmi rostokban gazdag termék. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes vékony tésztás könnyen tekerhető palacsinta.
Palacsinta recept:
Hozzávalók (1 db palacsintához):
- 40 g Lisztkeverék
- 5 g eritrit (vagy diéta szerinti kristályos édesítő/ cukor)
- 75 g víz
Elkészítés:
Melegítsünk fel egy palacsintasütőt. Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt. Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket. Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsintatészta állagúra. (Pihentetés nélkül süssük ki!) Olajspray-vel kifújt serpenyőben süssük, a hagyományos palacsinta tésztához hasonlóan.
Megjegyzés:
- A palacsintatésztákat egyenként keverjük ki, hogy sütés közben ne sűrűsödjön be!
- Természetesen sós változatban is elkészíthető, édesítő helyett kis csipet sóval (kb. 0,3 g!). Tökéletes tortilla helyettesítő!
- Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
Összetevők: Hajdinaliszt, tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt, só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát).