Felhasználási javaslat:
Lángos recept (2 adaghoz)
140 g Szafi Free lángos lisztkeverék; 20 g frissen facsart citromlé;100 g langyos víz; kókuszolaj a formázáshoz és sütéshez
Elkészítés:
Forrósítsuk fel a kókuszolajat.
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd 10 percig pihentessük.
A tészta lágy lesz, de pihentetés után könnyen kezelhető.
Lisztes felületen gyúrjuk át, majd osszuk két részre.
Olajos kézzel és olajos munkafelületen igazítsunk 16 cm.-es körlapokat.
Forró kókuszolajban süssük oldalanként 4-5 percig (főzőlaptól függően akár kevesebb is lehet).
Majd szedjük törlőpapírra, és töröljük le róla az olajat.
Ízlés és diéta szerint tálaljuk (pl. növényi tejföl helyettesítővel és sajthelyettesítővel).
Megjegyzés:
- Olajtól függően a sütési idő változhat, ezért az első sütésnél ajánlatos figyelni, hogy ne égjen meg!
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (bambuszrostliszt, úifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), só, savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)