A Himalája sót gyakran használják főzéshez, mint az asztali sót is, de különböző fürdőkbe is beleteszik, hogy abban feloldódva fejtse ki a gyógyhatását. Himalája só pozitív hatásai a teljesség igénye nélkül: stabilizálja a szabálytalan szívverést, szabályozza a vérnyomást, kiszűri a felesleges savat a test sejtjeiből, különös tekintettel az agysejtekre, normalizálja a vércukorszintet, növeli az idegsejtek vezetőképességét, meggyorsítja az információáramlást, javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül, megtisztítja a nyálkahártyát a különböző lerakódásoktól, baktériumoktól, kitisztítja az orrmelléküregeket, megszünteti a tartós, száraz köhögést, megakadályozza a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulását, megelőzi a visszerek kialakulását, biztosítja a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket, megőrzi a szerotonin és a maletonin (neurotranszmitterek) mennyiségét, segíti a vesét a méregtelenítésben, segít fenntartani az izomtúnust és az izomerőt, megállítja a felesleges nyáltermelést, erősíti a csont szerkezetét, megelőzi az izomgörcsöket, szabályozza az anyagcserét.
per 100 g
kj : 1 kJ
kcal : 0 kcal
zsír : 0 g
ebből telített zsírsavak : 0 g
szénhidrát : 0 g
rost : 0 g
fehérje : 0 g
só: 99 g