A goji bogyó, más néven farkasbogyó, a világon a második gyümölcs, amely a legnagyobb mennyiségben tartalmaz C-vitamint.
Fogyasztásának tulajdonítják a fiatalos közérzetet, szépséget, erőt, kitartást.
Sejtfiatalító hatása közismert.
Úgy tartják, hogy a Kína észak-nyugati tartományaiban élő emberek meglepően magas életkora, kitűnő egészségi állapota és fizikuma a rendszeres goji bogyó fogyasztásának köszönhető.
A goji bogyó gazdag forrása a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is, ezek a káros szabadgyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit.
Béta karotint is tartalmaz, melyről tudjuk, hogy védi a bőrt a nap káros sugaraitól és jótékony hatású a szívre.
Ennek és a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően rákellenes hatása is jelentős. Gazdag továbbá immunerősítő poliszacharidokban.
Bőséges káliumforrás és 18 különböző aminosavat is tartalmaz. A-vitamin tartalma javítja a látást. Vérképző és gyulladásgátló.
A goji számos módon fogyasztható, például salátákhoz, süteményekhez, édességekhez adva, műzlibe, zabkásába, joghurtba keverve.
per 100 g
kj : 1440 kJ
kcal : 344 kcal
zsír : 7 g
szénhidrát : 58 g
ebből cukrok : 56 g
rost : 8 g
fehérje: 12 g
só : 0 g