A sokak által legkedveltebb édesítő, az eritrit kiváló tulajdonságai meghintve a méltán népszerű stevia sokszoros édesítő erejével, így eredményezve a kristálycukorhoz képest négyszeres erősséget.
A stevia Dél-Amerikában őshonos gyógy- és fűszernövény, édesítő tulajdonságait az indiánok már több száz évvel ezelőtt felfedezték.
Többféle formában kerül piacra (szárítva,őrölve,porként, valamint folyékony édesítőt is készítenek belőle),ám legnépszerűbb az eritrittel kevert változata.
A hagyományos cukorhoz képest negyedannyi mennyiség szükséges az adott recepthez.
per 100 g
kcal : 0 kcal
zsír : 0 g
ebből telített zsírsavak : 0 g
ebből egyszeresen telített zsírsavak : 0 g
szénhidrát : 99 g
ebből cukrok : 0 g
ebből poliolok : 99 g
rost : 0 g
fehérje : 0 g
só : 0 g