Évek óta folynak kutatások a szőlőmag tápanyagairól, melynek legértékesebb antioxidánsa az OPC, ami gyulladáscsökkentő, szíverősítő és érrendszert védő tulajdonságokkal rendelkezik.
A szőlőmagliszt értékes élelmi rostokat is tartalmaz, melynek prebiotikus hatása van a mikrobiomra és ezen keresztül dolgozik a jó emésztés mellett, a zsírmáj és hasi elhízás ellen is. Az összetevők gátolják a patogén baktériumok szaporodását, és javítják az ellenálló képességet.
A szőlőmagliszt ásványi anyagokat is tartalmaz, ezek közül a legjelentősebbek: kalcium, magnézium, szelén és cink. Annak érdekében, hogy ezeket a hatóanyagokat a legnagyobb mennyiségben hívjuk elő a magokból: darálunk és szitálunk, így végtermékünk szemcsemérete max. 300 mikron, mely a biohasznosulást is szignifikánsan megnöveli.