Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Napfényvitamin Immunbalance KIDS 60
Napfényvitamin Immunbalance KIDS 60
9 390 Ft
ÚJ

Napfényvitamin Immunbalance KIDS 60

Az immunrendszer normál működését támogató szerves kötésű mikrotápanyagokkal és 3-féle szabadalommal védett jótékony törzzsel, valamint glükomannán rosttal dúsított étrend-kiegészítő 3-12 éves gyermekek részére.

Tudjuk, hogy a legtöbb gyermek számára gondot okoz a kapszula lenyelése, ezért a KIDS termékünk esetében a hatóanyag komplex egy 0 méretű DR növényi kapszulába lett töltve, mely könnyebben lenyelhető, mint a legtöbbször alkalmazott egyéb kapszulák. A GMP minősítésű üzemben végzett gyártási folyamat során a hatóanyagok töltése megbízható, kiemelkedő minőségű, késleltetett kioldódást és felszívódást biztosító vegán, gyomorsaválló DR kapszulába történik, mely szavatolja az összetevők számára a megfelelő helyen történő felszabadulást.

  • A gyártási folyamat során előforduló keresztszennyeződésektől (glutén, finomított cukor, kukorica, tej- és tejfehérje, élesztő, GMO összetevők, tömegnövelő anyagok) mentes termék.
  • Ajánlott napi mennyiség: 1 kapszula, az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
  • Kiszerelés: 60 db kapszula  Tárolás: gyermekek elől elzárva, száraz, hűvös helyen.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
OGYÉI notifikáció: folyamatban

9 390 Ft
Részletek
Élőflóra

3-féle szabadalommal védett törzs (Bifidobacterium lactis Howaru Bi-07™, Lactobacillus acidophilus Howaru NCFM™, Lacticaseibacillus rhamnosus Howaru GG™) Az élőflóra élő, illetve életképes jótékony mikroorganizmusok közössége, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. A Napfényvitamin termékek magas csíraszámban tartalmaznak több szabadalommal védett élőflórát és az életképségüket megőrző, szaporodásukat elősegítő glükomannán rostot is.

A számos kutatási eredményre alapozva, felismerve a korai életszakaszban bennünket ért pozitív és negatív hatások szerepét a bélmikrobiom kialakulására, a nagy nemzetközi élőflórát előállító alapanyag gyártók saját kezdeményezésre, független klinikai kutatásaikon keresztül olyan egyedi, szabadalommal védett baktérium törzseket fejlesztettek az utóbbi pár év során, melyek klinikailag igazoltan (kettős vak, placebo-kontrollált, randomizált vizsgálatok) képesek jó irányba terelni a mikrobióta rendszer működését már gyermekkorban. Rajtuk keresztül olyan fontos bifidobaktérium és laktobacillus törzseket pótolhatunk, melyek egy előnyösebb állapotba terelik a gyermekek védekezőképességét, mikrobiom-bél-agy kapcsolatait.

A Napfényvitamin™ Hazánkban 2018-ban elsőként kezdte el a célirányosan ható, szabadalommal védett és kutatásokkal alátámasztott hatékonyságú jótékony törzsekre alapozott élőflórás étrend-kiegészítők fejlesztését. A legújabb fejlesztésünkben felhasznált jótékony törzsek (Lacticaseibacillus rhamnosus GG™, Lactobacillus acidophilus NCFM™, Bifidobacterium lactis Bi-07™) mögött több évtizedes kutatás áll.

A korai életszakaszban hivatottak védeni, támogatni a szervezet védekezőképességét, kiegészíteni a bélflóra fajgazdagságát, előmozdítani az ép mikrobiom kialakulását. Érdekességképpen tekintsük meg, hogy az alkalmazott napi dózistól függően milyen protektív hatásokkal rendelkezik gyermekek esetében a szabadalmaztatott a HOWARU Lacticaseibacillus rhamnosus GG törzs (B = Billion, azaz milliárd C.F.U.):

  • Fenntartja a bélrendszer egészségét és a normál emésztési funkciókat (1 B)
  • Csökkenti a hasmenéssel járó állapotok időtartamát (1 B)
  • Támogatja a légutak egészségét, csökkentheti a felső légúti megbetegedések kockázatát (0,1-0,2 B)
  • Segíti az immunrendszer megfelelő működését (0,1-0,2 B)
  • Növeli más jótékony baktériumok számát is a mikrobiomban (0,4 B)
  • Javítja a gyermekek „hasi” komfortérzetét (6 B)
  • Enyhíti a gyermekkori gastrointentinális (GI) stressz kísérő tüneteit (5 B)
  • Óvja és előmozdítja a gyermekek egészséges szájflóráját (2 B)
Glükomannán rost

A glükomannánt az Ördögnyelv nevű Kelet-Ázsiában őshonos növény gumójából nyerik. Vízben oldódó növényi rost, mely erősen viszkózussá válik nedvesség hatására. A megfelelő mennyiségű rostbevitel támogatja az optimális emésztési funkciókat, a bélflórát alkotó mikroorganizmusok számára kedvező tápláló közeget biztosít, továbbá elősegíti szaporodásukat, a bélfal kolonizációját.

D3-vitamin

A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, eredményesebb hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik továbbá a sejtosztódásban, támogatja az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartását, illetve az immunrendszer normál működését.

C-vitamin

A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a megfelelő pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A folyamatos kollagén képződést támogatja, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartását is. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve segíti a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, továbbá az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.

Cink (szerves kötésben lévő cink-biszglicinát)

A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, továbbá a megfelelő sav-bázis egyensúly fenntartásában. Hozzájárul a normál csontozat, -látás, a haj, a köröm és a bőr egészségének fenntartásához. Támogatja az immunrendszer normál működését, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét. Elengedhetetlen a normál szellemi működés fenntartásához, az optimális DNS-szintézishez. Továbbá szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben.

Fogyasztási TIPP

Bár termékünk hatóanyagait a lehető legkisebb kapszulába töltöttük tudjuk, hogy a gyermekek egy jelentős része nem hajlandó a kapszulás készítményeket bevenni. Erre is gondoltunk, hiszen a felhasznált baktérium törzsek rendkívül jó saválló képességgel bírnak, ami azt jelenti, hogy a kapszula nélkül is nagy számban képesek eljutni a rendeltetési helyükre.

A kapszula viszonylag könnyedén szétnyitható. Tartalmát szórjuk, keverjük a gyermek számára kedves gyümölcslébe, zöldséglébe, pürésített nem forró ételbe vagy natur joghurtba. Az elegy íze alapvetően semleges, a C-vitamin tartalmánál fogva savanykás karakterű. A glükomannán rost folyadékkal érintkezve azonnal megszívja magát nedvességgel és csomósodni kezd, így érdemes minél előbb megitatni a gyermekkel.

Réz (szerves kötésben lévő réz-biszglicinát)

Nélkülözhetetlen az egészséges kötőszövetek fenntartásához, az energiatermelő folyamatokhoz, az idegrendszer normál működéséhez, részt vesz az egészséges haj és bőr fenntartásában. Fontos szerepet játszik a vasszállításban, az immunrendszer normál működésének fenntartásában, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.

Figyelem! Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A Napfényvitamin termékcsalád tulajdonosa Pintér Zoltán EV. tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló tájékoztató leírások kizárólag a legújabb, független kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a honlap Olvasóinak tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak.

Forrás:

Wickens K, et al. J Allergy Clin Immunol. 2008;122(4):788-794.
Wickens K, et al. Clin Exp Allergy. 2012;42(7):1071-1079.
Wickens K, et al. Clin Exp Allergy. 2013;43(9):1048-57.
Wickens K, et al. Pediatr Allergy Immunol. 2018 Dec;29(8):808-814.
Nature International weekly journal of science 2018. 10.

 

Ön ismeri a gyermek bélmikrobiom fejlődésének
kulcsfontosságú lépcsőfokait?

A csecsemők és a gyermekek bélmikrobiomjának kialakulása megannyi tényezőtől függ. A legmeghatározóbb a születés pillanatát követő első ezer nap. Rendkívül fontos a születés módja. A gyermek világrajövetele előtt végighalad a szülőcsatornán, melynek mikroorganizmusokban gazdag közegéből vesz magához egy keveset. A császárral szültetett babák jellemzően „sírósabbak”, sokszor fáj a pocakuk és a későbbiek folyamán is hajlamosabbak lesznek a gyermekekre jellemző tápcsatornai, felső légúti fertőző megbetegedésekre. A szülőcsatornában található anyai baktériumok hiányában a legtöbb esetben az anya bőrflórája, illetve a kórházi mikroorganizmusok azok, melyekkel a gyermek szervezete először találkozik, természetesen ez nem egy szerencsés helyzet. Szintén meghatározó elem a gyermekek mikrobiomjának fejlődésében és a véglegesnek mondható bélflóra kialakulásában az anyatejes táplálás.

Összehasonlító tanulmányok igazolják, hogy a normál úton született és anyatejjel megfelelő ideig táplált gyermekek szignifikánsan kedvezőbb egészségi állapotnak örvendenek, igazán boldog babák és a legtöbb esetben ritkán fordul elő náluk fertőző megbetegedés és kellemetlen tápcsatornai tünetek azokkal a kisgyermekekkel szemben, akik tápszeres táplálásban részesültek. Az anyatejes babák szervezetének ellenállóképessége rendkívül jó.

Az elismert Nature magazinban még 2018-ban közöltek egy nemzetközi tanulmányt, mely elsősorban a cukorbetegség kialakulásához vezető környezeti tényezőket vette górcső alá a gyermekek körében. A vizsgálatban 9000 gyermek, akik Svédországból, Németországból, Finnországból és három amerikai államból származtak, vett részt a 3 hónapos csecsemőktől egészen a 3,5 éves gyermekekig. Több mint 12 ezer székletminta elemzése szolgáltatott információkat a gyermekek bélrendszerében élő flóra fajgazdagságáról és feltérképezték a kapott eredmények és az immunrendszer megfelelő kialakulása, működése valamint az esetlegesen kialakuló autoimmun megbetegedések (I-es típusú cukorbetegség) kialakulása közötti kapcsolatokat.

A vizsgálati eredmények alapján három időbeli fázisra tudták osztani a gyermek bélmikrobiom fejlődését. Az ún. fejlődési fázisra (3-14. hónapos kor), az átmeneti fázisra (15-30. hónapos kor) és a stabil fázisra (31-46. hónap). A kutatás során egyértelműen bebizonyosodott, hogy az ép és funkcionális szempontból kifogástalan mikrobiom kialakulásának legjelentősebb tényezője az anyatejes táplálás. Az apróságok az anyatej révén jutnak hozzá a számukra nélkülözhetetlen bifidobaktériumokhoz, melyek az anyatej elhagyása után segítik a mikrobiom érését, illetve ezek a baktériumok fogják visszaszorítani a kedvezőtlen hatású egyéb baktérium fajokat, mint amilyenek a Firmicutes fajok is.

Ahogy korábban írtuk a születés módja is meghatározza a bélmikrobiom struktúrájának fejlődését. A Bacteriodes fajokkal a hüvelyben találkozik az újszülött. Ezen apró barátaink korán elkezdik a mikrobiomnak a babára jellemző szerkezeti sajátosságainak kialakítását. A környezeti tényezők, a földrajzi elhelyezkedés, a családi és háztartásbeli faktorok, a szülők szociális helyzete mind-mind sajátos módon járulnak hozzá a gyerekek bélökoszisztémájának formálásához.

A felsorolt tényezők, a kialakuló gyermekkori bélflóra, a mikrobiom fajgazdagsága, egyedi összetétele együttesen határozzák meg nem csupán a Picik immunrendszerének hatékonyságát, esetleges túlzott érzékenységét vagy az autoimmunitásra való hajlamot, hanem akár évtizedekre előre meghatározza az adott személy egészségi állapotát és életminőségét.

Forrás: Nature International weekly journal of science 2018. 10.

 

Összetevők: konjak gyökér kivonat (95% glükomannán), HPMC cellulóz kapszulahéj (gyomorsaválló), Bifidobacterium lactis Howaru Bi-07™, Lactobacillus acidophilus Howaru NCFM™, Lacticaseibacillus rhamnosus Howaru GG™, D3-vitamin (cholecalciferol), C-vitamin (L-aszkorbinsav), Cink-biszglicinát, Réz-biszglicinát

 

Aktív összetevők 1 kapszulában
Bifidobacterium lactis Howaru Bi-07™ 5 milliárd c.f.u.
Lactobacillus acidophilus Howaru NCFM™ 5 milliárd c.f.u.
Lacticaseibacillus rhamnosus Howaru GG™ 5 milliárd c.f.u.
D3-vitamin (cholecalciferol) 1000 NE
C-vitamin (L-aszkorbinsav) 100 mg
Cink-biszglicinát 6 mg
Réz-biszglicinát 0,4 mg
Glükomannán rost 380 mg

C.F.U.: az élő baktériumok mennyisége


Adatok
Kiszerelés
60 kapszula
Gyártó
Napfényvitamin
Cikkszám
225776
Tömeg
80 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek