Quinoatészta kölessel – szélesmetélt 200 g
Glutén-és búzamentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják, emellett könnyen emészthető és sokoldalúan felhasználható.
Összetevők: víz, quinoaliszt, kölesliszt, útifű maghéj liszt
Az inkák aranyaként is emlegetett quinoa Dél-Amerikából származik. Már 8-9 ezer évvel ezelőtt előszeretettel fogyasztották, az inkák pedig szent ételnek tartották, és a Magok Anyja néven emlegették. Az inka harcosok a quinoa magnak köszönhetően nagyon kitartóak voltak, és az átlagnál jóval gyorsabban gyógyultak fel a harcban szerzett sérüléseikből.
Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 3-5 percig, majd szűrjük le, majd bő vízzel öblítsük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.
Fogyaszthatják:
Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek