A borsó története a korai Egyiptomra, Pakisztánra és Afganisztánra is visszavezethető, azonban a modern időkben már a világ számtalan területén használják. A borsó – amely botanikailag egy gyümölcs – számos mikrotápanyagot tartalmaz.
A borsófehérje por egy nagyszerű vegán módja a fehérje bevitel növelésének. Keverd a borsófehérje port smoothiehoz vagy más italhoz, zabkásába, levesbe vagy desszertbe.
A BioMenü BIO BORSÓFEHÉRJE port ellenőrzött körülmények között nevelt, válogatott, tisztított borsó felhasználásával készítik. Jó minőségű természetes fehérjeforrás, amely nem tartalmaz koleszterint. GMO mentes, nem allergizál és nem tartalmaz nehézfémet, növényvédőszereket, állati eredetű vagy szennyező anyagokat sem. Számtalan felhasználási lehetőségével elsőrangú eszköze a növényi fehérje szervezetbe juttatásának.
Borsófehérje
A borsófehérje por nem édes zöldborsóból készül, hanem magasabb fehérjetartalmú unokatestvéreikből: sárga feles borsóból.
Egy adag (30 gramm) ízesítés nélküli BioMenü BIO BORSÓFEHÉRJE por kb. 25 gramm fehérjét és 116 kalóriát tartalmaz. Más hüvelyesekhez hasonlóan alacsony a metionin nevű esszenciális aminosav tartalma.
A BioMenü BIO BORSÓFEHÉRJE por azonban különösen gazdag elágazó láncú esszenciális aminosavakban (leucin, izoleucin és valin), amelyek üzemanyaggal látják el a dolgozó izmokat és a testet izomfehérjék előállítására serkentik.
Az egyik 12 hetes vizsgálatban 161 fiatal férfi naponta kétszer 25 gramm borsófehérje-port fogyasztott közvetlenül súlyzós edzés után. A leggyengébb résztvevők 20%-kal növelték a bicepsz izomvastagságát, szemben a placebo csoport mindössze 8%-ával.
Ezenkívül a borsófehérjével tapasztalt izomnövekedés hasonló volt a tejsavófehérjét fogyasztókéhoz.
Állatokkal és emberekkel végzett tanulmányok azt is sugallják, hogy a borsófehérje elősegítheti a teltségérzetet és csökkentheti a vérnyomást.
A borsófehérjepor gazdag elágazó láncú aminosavakban (BCAA-k), ami támogatja az izomépítést. Az előzetes kutatások szerint az izomnövekedés támogatásában ugyanolyan hatékony, mint a savófehérje. Segítheti a teltségérzés kialakulását és csökkentheti a vérnyomását.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Gluténmentes; Telített zsírban szegény; Cukormentes; Fehérjében gazdag
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = 20-30 g
1 adag naponta, italokba vagy főzelékekbe keverve
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Összetevők
100% bio borsófehérje (pisum sativum)
Összetevők táblázata
Energia |
1614 kJ/386 kcal |
Zsír |
4,5 g |
- amelyben telített zsírsav |
1,5 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav |
1,6 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav |
1,1 g |
Szénhidrát |
1,1 g |
- amelyben cukor |
0 g |
Rost |
0,7 g |
Fehérje (protein) |
83,7 g |
Só |
1,3 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- Minőségi:Természetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.