Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

BioMenü BIO ÚTIFŰMAGHÉJ 125 g
BioMenü BIO ÚTIFŰMAGHÉJ 125 g
3 140 Ft

BioMenü BIO ÚTIFŰMAGHÉJ 125 g

BioMenü BIO ÚTIFŰMAGHÉJ 125 g
BioMenü BIO ÚTIFŰMAGHÉJ 125 g

A kényelmes gluténmentes diétáért psyllium rosttal!

Vércukor-, koleszterinszint, székrekedés és glükóz intolerancia lehetséges kezelésére

A BioMenü BIO ÚTIFŰMAGHÉJ egy nagyon jól oldódó rostforrás, amely elengedhetetlen az egészséges emésztéshez. Az útifűmaghéj a plantago ovata növény zúzott magvaiból készült, igen jól oldódó és kényelmesen fogyasztható rostforrás. A héjak nagy mennyiségű folyadékot képesek elnyelni, ami azt eredményezi, hogy megduzzadnak és térfogatuk a száraz méretük tízszeresére nő.

3 140 Ft
Részletek
Részletek

A BioMenü BIO ÚTIFŰMAGHÉJ egy nagyon jól oldódó rostforrás, amely elengedhetetlen az egészséges emésztéshez. Az útifűmaghéj a plantago ovata növény zúzott magvaiból készült, igen jól oldódó és kényelmesen fogyasztható rostforrás. A héjak nagy mennyiségű folyadékot képesek elnyelni, ami azt eredményezi, hogy megduzzadnak és térfogatuk a száraz méretük tízszeresére nő.

Ez a termék smoothie-k, levesek és desszertek összetevőjeként használható, gyakran sűrítőszerként használják.

Diétában fogyasszunk étkezés előtt egy pohár vízzel egy evőkanálnyi BioMenü BIO ÚTIFŰMAGHÉJ-at, így jelentősen csökken az étvágy, illetve javul az emésztés és kiválasztás. Ez a 95%-os tisztaságú élelmi rost hatékony lehet magas vércukorszint, székrekedés, magas koleszterinszint és glükóz intolerancia kezelésében is.

Útifűmaghéj

Útifűmaghéj

Az útifűmaghéj (psyllium) egészségügyi előnyei

Az alábbiakban az interneten közzétett tudományos kísérletekkel és vizsgálati eredményekkel alátámasztott megállapítások találhatók, azonban ezek nem a termékeink vizsgálatából levont következtetések.

Mi az a psyllium?

Útifű Útifű

A psyllium egy rostféle, amely az útifű (plantago ovata) növény magjának héjából készül. Időnként ispaghula néven is említik.

Leginkább hashajtóként ismert. Kutatások azonban azt mutatják, hogy az útifűmaghéj szedése az emberi test több szerve számára hasznos, ideértve a szívet és a hasnyálmirigyet is.

Az emésztőrendszer egészsége

A psyllium egy ömlesztett hashajtó. Ez azt jelenti, hogy felszívja a vizet a bélben, megkönnyíti a bélmozgást és mérsékelheti a puffadást. Alkalmilag használható a székrekedés enyhítésére vagy beépíthető az étrendbe, hogy támogassa az emésztőrendszer általánosan megfelelő működését.

Az irritábilis bél szindrómában (IBS) és a Crohn-betegségben szenvedő emberek is jól ismerik a bél rendellenességeit. Az útifűmaghéj ezen állapotok kezelésében játszott hatékonyságáról szóló tanulmányok eredményei továbbra is vegyesek.

A psyllium egy prebiotikum, olyan anyag, amely a bélben található probiotikumok egészséges kolóniáinak növekedéséhez szükséges.

Az emésztőrendszerben található jó baktériumok egészséges kolóniái elengedhetetlenek az egészséges immunfunkcióhoz. Így a test hatékonyabban képes leküzdeni a fertőzéseket, csökkenteni a gyulladást és ellátni az egészséges szöveteket és sejteket.

Emellett képes a bélmozgás szabályozására és a krónikus állapot kezelésére, az útifűmaghéj képes lágyítani a székletet, amelynek feltétele az elegendő vízbevitel. Ez jól jöhet rövid lefolyású betegségek esetén, mint például a székrekedés. Ilyen módon megelőzheti a székrekedés szövődményeit, például az aranyeret.

Az előzetes kutatások azt mutatják, hogy a psyllium segíthet az ezen állapotokkal járó fájdalmas tünetek kezelésében. Mivel nincs valódi tudományos megegyezés, beszéljen orvosával, hogy kiderítse, segíthet-e az útifűmaghéj.

A szív egészsége

A kutatások kimutatták, hogy az oldható rost szedése elősegítheti az emberek koleszterinszintjének kezelését. A megfelelő koleszterinszint szabályozás mindenki számára fontos, ám az 50 év felettiek számára nélkülözhetetlen.

Az egyik tanulmány kimutatta, hogy a napi psyllium bevitel – legalább hat héten át – hatékony módszer az elhízott vagy túlsúlyos emberek számára, hogy nagyon kevés mellékhatással csökkentsék a koleszterinszintjüket.

Ha azt tanácsolták, hogy figyelnie kell a koleszterinszintjére, kérdezze meg orvosát, hogy az útifűmaghéj hozzáadása az alacsony zsírtartalmú, alacsony koleszterintartalmú étrendhez segít-e Önnek.

Számos tanulmány kimutatta, hogy az olyan rostok, mint az útifűmaghéj, az egészséges táplálkozás részeként csökkenthetik az ember szívbetegség-kockázatát. A psyllium a vérnyomás csökkentésével, a lipidszint beállításával és a szívizom erősítésével befolyásolhatja szív egészségét.

Útifű 

Súlykontroll

Az egészséges testsúly fenntartása sok ember számára aggodalomra ad okot, különösen azoknak, akik krónikus állapotban vannak, például cukorbetegség miatt. Amellett, hogy jótékony hatással van a szívre és a vércukorszintre, az útifűmaghéj segíthet a fogyásban.

Mivel a psyllium felszívja a folyadékot a testben, gátolhatja a teltségérzet kialakulását. Ez segíthet az étkezés mennyiségének kontrollálásában. Ha azt javasolják, hogy fogyjon le, beszéljen orvosával az útifűmaghéj szedésének lehetőségéről.

Cukorbetegség

A cukorbetegeknek figyelniük kell az étrendjükre az inzulin és a vércukorszint egészséges egyensúlyának fenntartása érdekében. Néhány kutatás azt sugallja, hogy a rostok, például az útifűmaghéj, segíthetnek az embereknek az egészséges glikémiás egyensúly fenntartásában.

Az útifűmaghéj adagolása

Az útifűmaghéj pontos adagolása az alkalmazott terméktől függ. Az adagolás követelményei attól is függhetnek, hogy mire használják az útifűmaghéjat. Általában napi egy-három alkalommal veheti be a terméket egy pohár vízzel.

Néhány kutatás kimutatta, hogy napi 7,9 gramm (+/- 3,6 gramm) útifűmaghéj fogyasztása probiotikumokkal biztonságos és hatékony módszer a Crohn-kór kezelésére. Más eredmények azonban azt mutatják, hogy az oldódó rost, például az útifűmaghéj egyes embereknél súlyosbíthatja a tüneteket.

Egy tanulmány megállapította, hogy napi kétszer 5 gramm útifűmaghéj bevétele segítheti a 2. típusú cukorbetegségben szenvedőket a vércukorszint szabályozásában. Ám hangsúlyozták, hogy az útifűmaghéj-terápiát az egyénhez kell igazítani.

 

Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Gluténmentes; Telített zsírtól mentes; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag; Nátriummentes/Sómentes

Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás

Egy adag = 5 g

1 adag naponta

Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen

 

Összetevők

100% bio útifűmaghéj (plantago ovata)

Összetevők táblázata

  Egységenként
100 g
Energia 1245 kJ/297 kcal
Zsír 6 g
- amelyben telített zsírsav 0 g
Szénhidrát 34,8 g
- amelyben cukor 0 g
Rost 53,5 g
Fehérje (protein) 0,2 g
0 g
B1-vitamin (Tiamin) 10 mg
B2-vitamin (Riboflavin) 4 mg
B3-vitamin (Niacin) 90 mg
B6-vitamin 3 mg
Kálium 1340 µg
Klorid 2 mg
Kalcium 70 mg
Foszfor 5 mg
Magnézium 45 mg
Vas 5 mg
Cink 0,2 mg

Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.

 

Figyelmeztetések
  • MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.

Adatok
Kiszerelés
125 g
Gyártó
BioMenü
Cikkszám
184003
Tömeg
130 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek