Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

BioMenü BIO MORINGA kapszula 60 db
BioMenü BIO MORINGA kapszula 60 db
3 540 Ft 
2 832 Ft

BioMenü BIO MORINGA kapszula 60 db

BioMenü BIO MORINGA kapszula 60 db
BioMenü BIO MORINGA kapszula 60 db

Kifogyhatatlan tápanyagforrás!

Magas ásványianyag és fehérjetartalmú energizáló vitaminkomplex

A moringa fa trópusi és szubtrópusi éghajlaton, például Indiában és Afrikában él. Az ájurvédikus orvoslásban i.e. 2000 óta használják. Szokták még emlegetni csodálatos fa, elixírfa és anya legjobb barátja néven is. A moringa levél por egy szuperélelmiszer, amely több mint 90 fontos vitamint, ásványi anyagot és egyéb tápanyagot kínál. A moringa fát valójában csodafának nevezik, e hihetetlen fa leveleinek és termésének kiváló táplálkozási tulajdonságai miatt.

A moringa levelek tartalmazzák a legtöbb szükséges vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, karotinoidot és szénhidrátot és miután tejserkentő hatása igazolt, kismamáknak kifejezetten ajánlott. Időskorúak számára multivitaminként, a sportolóknak pedig magas vas és kalciumtartalma miatt jó választás.

20
3 540 Ft 
2 832 Ft
Kezdete: 2025.03.12   Vége: 2025.03.16
Kedvezmény: 20
Megtakarítás 708 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
Részletek

Moringa

Moringa

A moringa 6 tudományosan alátámasztott egészségügyi előnye

Az alábbiakban az interneten közzétett tudományos kísérletekkel és vizsgálati eredményekkel alátámasztott megállapítások találhatók, azonban ezek nem a termékeink vizsgálatából levont következtetések.

A moringa (moringa oleifera) olyan növény, amelyet évezredek óta magasztalnak egészségügyi előnyei miatt. Nagyon gazdag egészséges antioxidánsokban és bioaktív növényi összetevőkben. Eddig a tudósok csak a töredékét vizsgálták meg a sok közismert egészségügyi előnyének.

1. A moringa nagyon tápláló 

Moringafa

moringa oleifera egy Észak-Indiában őshonos meglehetősen nagyméretű fa. A fa szinte minden részét fogyasztják vagy hagyományos növényi gyógyszerek összetevőjeként használják. Ez főképpen a levelekre és a hüvelyekre vonatkozik, amelyeket általában India és Afrika egyes részein fogyasztanak.

A moringa levele számos vitamin és ásványi anyag kiváló forrása. Egy csésze friss, apróra vágott levél (21 gramm) tartalma:

  • Fehérje: 2 gramm
  • B6-vitamin: az RDA 19%-a
  • C-vitamin: az RDA 12%-a
  • Vas: az RDA 11%-a
  • Riboflavin (B2-vitamin): az RDA 11%-a
  • A-vitamin (béta-karotinból): az RDA 9%-a
  • Magnézium: az RDA 8%-a

A nyugati országokban a szárított leveleket étrend-kiegészítőként, por vagy kapszula formájában értékesítik.

A fejlődő nemzetek étrendjéből néha hiányoznak a vitaminok, ásványi anyagok és fehérjék. Ezekben az országokban a moringa oleifera számos alapvető tápanyag fontos forrása lehet.

A moringa levelek dúsak sok fontos tápanyagban, beleértve a fehérjét, a B6-vitamint, a C-vitamint, a riboflavint és a vasat

2. A moringa gazdag antioxidánsokban

Moringalevél 

Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek a szervezetben lévő szabad gyökök ellen küzdenek. A szabad gyökök magas szintje oxidatív stresszt okozhat, amely krónikus betegségekkel, például szívbetegségekkel és a 2-es típusú cukorbetegséggel hozható összefüggésbe.

moringa oleifera leveleiben számos antioxidáns növényi vegyületet találtak. A C-vitamin és a béta-karotin mellett ezek a következők:

  • kvercetin: ez az erős antioxidáns segíthet csökkenteni a vérnyomást
  • klorogénsav: a kávéban is nagy mennyiségben található klorogénsav segíthet mérsékelni a vércukorszintet étkezés után

Egy nőknél végzett vizsgálat megállapította, hogy három hónapon keresztül minden nap 1,5 teáskanál (7 gramm) moringa levélpor szedése jelentősen megnövelte a vér antioxidáns szintjét.

A moringa levélkivonat élelmiszer-tartósítószerként is használható. Az oxidáció csökkentésével növeli a hús eltarthatóságát.

moringa oleifera gazdag különféle antioxidánsokban – beleértve a kvercetint és a klorogénsavat –, továbbá a moringa levélpor növelheti a vér antioxidáns szintjét

3. A moringa csökkentheti a vércukorszintet

A magas vércukorszint súlyos egészségügyi problémát jelenthet. Valójában ez a cukorbetegség legfőbb jellemzője. Az idő múlásával a magas vércukorszint számos súlyos egészségügyi problémát, köztük a szívbetegség kockázatát idézheti elő. Ezért fontos, a vércukorszintet egészséges határértékeken belül tartani.

Érdekes módon számos tanulmány kimutatta, hogy a moringa oleifera segíthet csökkenteni a vércukorszintet. A legtöbb bizonyíték azonban állatkísérleteken alapul. Csak néhány humán tanulmány létezik és ezek általában alacsony szintűek.

Egy 30 nővel végzett vizsgálat kimutatta, hogy három hónapon keresztül napi 1,5 teáskanál (7 gramm) moringa levélpor bevétele átlagosan 13,5%-kal csökkentette az éhgyomri vércukorszintet.

Egy másik kis tanulmány hat cukorbeteg embernél azt találta, hogy az étkezés 50 gramm moringa levéllel történő kiegészítése 21%-kal csökkentette a vércukorszint emelkedését.

A tudósok úgy vélik, hogy ezeket a hatásokat olyan növényi vegyületek okozzák, mint az izotiocianátok.

A moringa levelek csökkent vércukorszinthez vezethetnek, de további kutatásokra van szükség, mielőtt megalapozott megállapításokat lehetne tenni

4. A moringa csökkentheti a gyulladást

A gyulladás a szervezet természetes reakciója a fertőzésekre vagy sérülésekre. Ez egy alapvető védelmi mechanizmus, de jelentős egészségügyi problémává válhat, ha hosszú ideig folytatódik. Valójában a tartós gyulladás számos krónikus egészségügyi problémához kapcsolódik, beleértve a szívbetegségeket és a rákot.

A legtöbb teljes gyümölcs, zöldség, gyógynövény és fűszer gyulladáscsökkentő hatású. Az azonban, hogy milyen mértékben tudnak segíteni, a bennük lévő gyulladáscsökkentő vegyületek típusától és mennyiségétől függ.

A tudósok úgy vélik, hogy a moringa levelekben a fő gyulladáscsökkentő vegyületek az izotiocianátok, de eddig a kutatás csak kémcső- és állatkísérletekre korlátozódott. Meg kell vizsgálni, hogy a moringa oleifera hasonló gyulladáscsökkentő hatással van-e az emberre.

 

Állat- és kémcsőben végzett vizsgálatok során kimutatták, hogy a moringa oleifera gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, de ezt a hatást emberen nem vizsgálták

5. A moringa csökkentheti a koleszterinszintet

A magas koleszterinszint a szívbetegségek fokozott kockázatával függ össze. Szerencsére sok növényi étel képes hatékonyan csökkenteni a koleszterinszintet. Ide tartozik a lenmag, a zab és a mandula. Állati és ember alapú vizsgálatok egyaránt kimutatták, hogy a moringa oleifera hasonló koleszterinszint-csökkentő hatással bírhat.

A moringa oleifera csökkentheti a koleszterinszintet, ami mérsékelheti a szívbetegségek kockázatát

6. A moringa megvédhet az arzéntoxicitás ellen

Az élelmiszerek és a víz arzénszennyezése a világ számos részén jelent problémát. Bizonyos rizsféleségek különösen magas mennyiséget tartalmazhat. A magas arzénszintnet való hosszútávú kitettség idővel egészségügyi problémákhoz vezethet.

Tanulmányok a hosszú távú kitettséget a rák és a szívbetegség fokozott kockázatához kötik. Egereken és patkányokon végzett számos vizsgálat kimutatta, hogy a moringa oleifera levelei védelmet nyújthatnak az arzéntoxicitás néhány hatása ellen.

Ezek az eredmények ígéretesek, de még nem tudni, hogy ez igaz-e emberek esetében is.

Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Élelmi rostban gazdag; Fehérjében gazdag

Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás

Egy adag = 4 kapszula

1 adag naponta

Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva

 

Összetevők

100% bio moringa (moringa oleifera) levélpor; kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz

Összetevők táblázata

  Egységenként
100 g
Energia 1335 kJ/319 kcal
Zsír 5,7 g
- amelyben telített zsírsav 2,0 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 1,1 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 2,4 g
Szénhidrát 29 g
- amelyben cukor 10 g
Rost 24 g
Fehérje (protein) 26 g
0,31 g
A-vitamin 2030 μg
E-vitamin 39 mg
K-vitamin 2300 μg
B2-vitamin (Riboflavin) 0,65 mg
B6-vitamin 0,83 mg
Kalcium 2450 mg
Magnézium 620 mg
Vas 39 mg

Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.

 

Figyelmeztetések
  • MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
  • AdagolásAz ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Adatok
Kiszerelés
60 kapszula
Gyártó
BioMenü
Cikkszám
469001
Tömeg
33 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek