Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

BioMenü BIO KENDERMAG hántolt 250 g
BioMenü BIO KENDERMAG hántolt 250 g
4 610 Ft 
3 688 Ft

BioMenü BIO KENDERMAG hántolt 250 g

BioMenü BIO KENDERMAG hántolt 250 g
BioMenü BIO KENDERMAG hántolt 250 g

A tömény fehérjeforrás!

Fehérjében gazdag, hihetetlenül tápláló, emésztéstámogató

Ez a figyelemre méltó szuperélelmiszer kiváló fehérjeforrás, amely esszenciális aminosavat tartalmaz.

20
4 610 Ft 
3 688 Ft
Kezdete: 2025.03.12   Vége: 2025.03.16
Kedvezmény: 20
Megtakarítás 922 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
Részletek
Részletek

Ez a figyelemre méltó szuperélelmiszer kiváló fehérjeforrás, amely esszenciális aminosavat tartalmaz. A kendermagok optimális forrásai a zsírsavaknak, beleértve az omega 3-6-9-et és a létfontosságú ásványi anyagokat is. A kendermag két fő fehérjéje az edesztin és az albumin. Ezek a kiváló minőségű tároló fehérjék könnyen emészthetőek és táplálkozási szempontból jelentős mennyiségű aminosavat tartalmaznak. A hagyományos keleti orvostudomány és a klinikai vizsgálatok azonosították a kendermagot funkcionális élelmiszerként és fontos élelmiszerforrásként. A nyers kendermagok közül a legjobb minőségűeket kézzel válogatják ki, majd természetes vízzel tisztítják.

A bio kenderfehérje magas fehérjetartalmú, amely esszenciális aminosavakat tartalmaz. Ritka az az élelmiszer, amelyben mind a 22 aminosavat megtaláljuk. Ez magába foglalja azt a 8-at is, amit a szervezetünk önmagától nem tud termelni tehát táplálékokból kell magunkhoz vennünk. Található még benne több antioxidáns, valamint rengeteg vitamin és ásványi anyag. A kender fehérjéi a globuláris fehérjék, az edestin és az albumin. Magas fehérjetartalma miatt egyre népszerűbb a sportemberek és az aktív életmódot folytatók között.

A kendermag 6 bizonyítékokon alapuló egészségügyi előnye

Az alábbiakban az interneten közzétett tudományos kísérletekkel és vizsgálati eredményekkel alátámasztott megállapítások találhatók, azonban ezek nem a termékeink vizsgálatából levont következtetések.

A kendermag a kender növény magja. A kendermag rendkívül tápláló, egészséges zsírokban, fehérjében és különféle ásványi anyagokban gazdag.

1. A kendermag hihetetlenül tápláló

Kendermag 

A kendermag nagyon tápláló, enyhe diós ízű. A kendermag több mint 30% zsírt tartalmaz. Két esszenciális zsírsavban, a linolsavban (omega-6) és az alfa-linolénsavban (omega-3) kivételesen gazdag. Gamma-linolénsavat is tartalmaznak, amelyet számos egészségügyi előnnyel hoznak összefüggésbe.

A kendermag kitűnő fehérjeforrás, mivel teljes kalóriatartalmának több, mint 25%-a kiváló minőségű fehérjéből származik. Ez jóval több, mint a hasonló chia magé és lenmagé, amelyek csak 16-18% fehérjét tartalmaznak.

A kendermag nagyszerű E-vitamin- valamint ásványi anyag, például a foszfor-, kálium-, nátrium-, magnézium-, kén-, kalcium-, vas- és cinkforrás.

A kendermag nyersen, főzve vagy pörkölve is fogyasztható. A kendermagolaj szintén nagyon egészséges. Kínában már legalább 3000 éve használják élelmiszerként és gyógyszerként is.

A kendermag egészséges zsírokban és esszenciális zsírsavakban gazdag, kiváló fehérjeforrás, nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, foszfort, káliumot, nátriumot, magnéziumot, ként, kalciumot, vasat és cinket

2. A kendermag csökkentheti a szívbetegség kockázatát

A szívbetegség az első számú halálok világszerte. Érdekes módon a kendermag fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

A magvak nagy mennyiségű arginint tartalmaznak, amely nitrogén-monoxidot termel a szervezetben. A nitrogén-monoxid egy gázmolekula, amely kitágítja és ellazítja az ereket, így csökkenti a vérnyomást és a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Egy több, mint 13000 ember bevonásával végzett átfogó vizsgálatban a megnövekedett argininbevitel csökkentette a C-reaktív fehérje (CRP) szintjét. A CRP szintje akkor emelkedik meg a vérben, ha a szervezetben valahol gyulladás zajlik. A magas CRP szint összefüggésben áll a szívbetegségekkel.

A kendermagban található gamma-linolénsav a gyulladás csillapításával is összefüggésbe hozható, ami szintén csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Ezenkívül állatkísérletek kimutatták, hogy a kendermag vagy a kendermagolaj csökkentheti a vérnyomást, csökkentheti a vérrögképződés kockázatát és elősegítheti a szív szívroham utáni regenerálódását.

A kendermag az arginin és a gamma-linolénsav kiváló forrása, amelyek a szívbetegségek kockázatának csökkenéséhez vezetnek

3. A kendermag és a kendermagolaj jótékony hatással lehet a bőrbetegségekre

A zsírsavak befolyásolhatják a szervezet immunválaszait. Tanulmányok azt mutatják, hogy az immunrendszer működése az omega-6 és omega-3 zsírsavak egyensúlyától függ.

A kendermag a többszörösen telítetlen- és az esszenciális zsírsavak megfelelő forrása. Az omega-6 és az omega-3 aránya körülbelül 3:1, ami az optimális tartománynak tekinthető.

Tanulmányok kimutatták, hogy a kendermagolaj javíthatja az ekcémás betegeknél a vér esszenciális zsírsav szintjét.

A kendermagolaj enyhítheti a száraz bőr tüneteit, mérsékelheti a viszketés okozta kellemetlenségeket és így akár elkerülhetővé teheti a bőrgyógyítás szükségességét.

A kendermag egészséges zsírokban gazdag, az omega-6 és az omega-3 aránya 3:1, ami jótékony hatással lehet a bőrbetegségekre és enyhíti az ekcémát és annak kellemetlen tüneteit

4. A kendermag a növényi alapú fehérje nagyszerű forrása

A kendermagban található kalória körülbelül 25%-a fehérjéből származik, ez a szám viszonylag magasnak mondható. A tömege alapján a kendermag hasonló mennyiségű fehérjét biztosít, mint a marha- és bárányhús – 30 gramm (2-3 evőkanál) kendermag körülbelül 11 gramm fehérjét tartalmaz.

Teljes értékű fehérjeforrásnak számít, ami azt jelenti, hogy minden esszenciális aminosavat biztosít. A szervezet nem tud esszenciális aminosavakat előállítani, ezért ezekhez az étrendből kell hozzájutni.

A teljes értékű fehérjeforrás nagyon ritka a növényvilágban, mivel a növényekből gyakran hiányzik az egyik aminosav: a lizin. A quinoa egy másik példa a teljes, növényi alapú fehérjeforrásra.

A kendermag jelentős mennyiségben tartalmaz metionint és ciszteint, valamint nagyon magas az arginin- és a glutaminsav tartalma.

A kendermagfehérje emészthetősége is nagyon jó – jobb, mint sok gabonából, diófélékből és hüvelyesekből származó fehérje esetében.

A kendermagban található kalória körülbelül 25%-a fehérjéből származik, sőt, minden esszenciális aminosavat tartalmaz, így teljes értékű fehérjeforrás

5. A kendermag csökkentheti a PMS és a menopauza tüneteit

A reproduktív korú nők akár 80%-a szenvedhet a premenstruációs szindróma (PMS) okozta fizikai vagy érzelmi tünetektől. Ezeket a tüneteket nagy valószínűséggel a prolaktin hormonra való érzékenység okozza.

A kendermagban található gamma-linolénsav (GLA) prosztaglandin E1-et termel, amely csökkenti a prolaktin hatását. Egy PMS-ben szenvedő nők körében végzett vizsgálatban napi 1 gramm esszenciális zsírsav – benne 210 mg GLA – fogyasztása jelentősen csökkentette a tüneteket. Mivel a kendermag magas GLA-tartalommal rendelkezik, számos tanulmány kimutatta, hogy segíthet csökkenteni a menopauza tüneteit is.

A pontos folyamat nem ismert, de a kendermagban lévő GLA szabályozhatja a hormonális egyensúlyhiányt és a menopauzával kapcsolatos gyulladásokat.

A kendermag csökkentheti a PMS-hez és a menopauzához kapcsolódó tüneteket a magas gamma-linolénsav (GLA) szintjének köszönhetően

6. Az egész kendermag elősegítheti az emésztést

A rostok elengedhetetlen részei az étrendnek, és az emésztőrendszer jobb egészségéhez kapcsolódnak. Az egész kendermag jó forrása mind az oldható, mind az oldhatatlan rostnak, amelyekből 20, illetve 80%-ot tartalmaz.

Az oldható rostok gélszerű anyagot képeznek a bélben, ami értékes tápanyagforrás a jótékony emésztőbaktériumok számára, emellett csökkentheti a vércukorszint kiugrását és szabályozhatja a koleszterinszintet.

Az oldhatatlan rostok zömítik a székletet, és elősegíthetik, hogy az élelmiszer és a salakanyag áthaladjon a bélrendszeren. Ezt is összefüggésbe hozták a cukorbetegség kockázatának csökkenésével.

 

Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Omega-3 zsírsavakban gazdag; Alacsony cukortartalmú; Fehérjében gazdag; Nátriummentes/Sómentes

Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás

Egy adag = 30 g

ízlés szerint

Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen

 

Összetevők

100% bio kendermag

Összetevők táblázata

  Egységenként
100 g
Energia 2527 kJ/604 kcal
Zsír 51,2 g
- amelyben telített zsírsav 5,6 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 8,7 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 34,7 g
- amelyben Omega 3 zsírsav (Linolénsav) 13,6 g
Szénhidrát 5,3 g
- amelyben cukor 2,2 g
Rost 1,9 g
Fehérje (protein) 31,0 g
0,0 g
Magnézium 506,0 mg
Vas 10,8 mg

Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.

 

Figyelmeztetések
  • MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.

Adatok
Kiszerelés
250 gr
Gyártó
BioMenü
Cikkszám
730067
Tömeg
270 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek