Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

BioMenü BIO GOJI bogyó por 60 g
BioMenü BIO GOJI bogyó por 60 g
3 230 Ft
ÚJ

BioMenü BIO GOJI bogyó por 60 g

BioMenü BIO GOJI bogyó por 60 g
BioMenü BIO GOJI bogyó por 60 g

Egy távol-keleti gyümölcsőrlemény a „goji-övből”!

A távol-keleten évezredek óta használják természetes multivitaminként

Magas antioxidáns és C-vitamin tartalmú

3 230 Ft
Részletek
Részletek

 

Goji bogyó porunk a goji-övből, Kínából származik. A goji-öv Ninghsziában (Kína) található, amely talán a legkedvezőbb hely a goji bogyók növekedéséhez, mert talaja lúgos és nagyon termékeny. Itt a hőmérséklet szélsőséges értékek között ingadozik, aminek eredménye a legjobb és a legnagyobb goji bogyók kifejlődése. A goji gyümölcsök mélyvörösek, csak néhány magjuk van és a mazsolához hasonlóan nagyon édesek.

A bio, egészben szárított goji bogyót fagyasztva szárítás céljából tálcákba teszik, majd az anyagot ledarálják, átszitálják, fémmentesítik és csomagolják.

Magas antioxidáns és C-vitamin tartalmú.

Mi az a goji bogyó?

Az alábbiakban az interneten közzétett tudományos kísérletekkel és vizsgálati eredményekkel alátámasztott megállapítások találhatók, azonban ezek nem a termékeink vizsgálatából levont következtetések.

A goji bogyó egy finom és ízletes apró piros gyümölcs, amely antioxidánsokkal és erős gyógyászati tulajdonságokkal bír. Gyakran porítva vagy szárítva értékesítik, ráadásul számos étrend-kiegészítő és gyümölcslé alapanyaga.

A goji bogyó áttekintése

Goji gyümölcs 

A goji bogyó (Lycium barbarum) Ázsiában honos. Édes, enyhén savanykás ízéről és élénk vörös színéről ismert, évezredek óta használják a hagyományos orvoslásban. Állítólag késlelteti az öregedés jeleinek kialakulását, támogatja a szem egészségét és erősíti a májat, a vesét és a tüdőt.

Növekvő népszerűségének köszönhetően a goji bogyót – más gyümölcsök, gyógynövény-kivonatok mellett – gyakran használják étrend-kiegészítőkhöz és szuperétel keverékekhez.

A goji bogyó Ázsiában honos és gyógyhatásáról is ismertek, számos étrend-kiegészítőhöz és szuperétel keverékhez használják

Potenciális egészségügyi előnyök

Szárított goji bogyó 

A goji bogyó számos lehetséges egészségügyi előnyhöz kapcsolható.

Nagyon tápláló

A goji bógyónak még egy kis adagja is tele van rosttal, vassal, valamint A- és C-vitaminnal.

A vas nélkülözhetetlen ásványi anyag, amely részt vesz az oxigénszállításban és az egészséges vörösvérsejtek termelésében. Eközben mind az A-, mind a C-vitamin központi szerepet játszik az immunműködésben és antioxidánsként hat a szervezetben.

Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek segítenek semlegesíteni a szabad gyököknek nevezett káros molekulákat, megelőzve a sejtek károsodását. Valójában egy kémcsőben végzett vizsgálat úgy találta, hogy a sejtek goji bogyó kivonattal történő kezelése jelentősen megnövelte az antioxidánsszintet és csökkentette az oxidatív stressz számos markerét. Kutatások szerint az antioxidánsok bevitelének növelése csökkenti a gyulladást és megvéd a krónikus betegségekkel – például a rákkal, a szívbetegségekkel és a cukorbetegséggel – szemben.

Támogathatja az immunrendszer működését

A goji bogyót régóta használják a hagyományos orvoslásban a betegségek és a fertőzések megelőzésére, valamint természetes módon fokozzák az immunitást.

Egy 60 idősebb felnőttnél végzett 30 napos vizsgálat szerint napi 120 ml goji bogyólé fogyasztása növelte az immunsejtek szintjét és javította az általános közérzetet. Egy 150 idős felnőttnél végzett 3 hónapos vizsgálatban a goji bogyó-kiegészítők javították az immunrendszer működését. Az állatkutatások is alátámasztják ezeket az immun-egészségügyi eredményeket. Ennek ellenére további vizsgálatokra van szükség.

Támogathatja a szem egészségét

Ígéretes kutatások szerint a goji bogyó javíthatja a szem egészségét és megvédhet olyan látásvesztéshez vezető rendellenességektől, mint például a makula degeneráció.

Egy 90 napos vizsgálat 150 idősebb felnőttnél azt találta, hogy a goji bogyóval történő étrend-kiegészítés növelte a vér antioxidáns szintjét, megakadályozta a makula (a retina központi területe) hipopigmentációját és segített lágyítani a retina alatti zsírfehérje lerakódásokat.

Hasonlóképpen, egy korai makula degenerációban szenvedő, 114 emberen végzett tanulmány kimutatta, hogy a napi rendszerességgel szedett goji bogyó kiegészítő javította a makula pigmentsűrűségét, amely védelmet nyújthat a makula degeneráció progressziója ellen.

A goji bogyó gazdag olyan antioxidánsokban is, mint a zeaxanthin, amely segít megvédeni a szemlencsét és a retinát a károsodásoktól.

A goji bogyó fontos tápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, ráadásul támogathatja az immunműködést és az egészséges látást

Lehetséges hátrányok

A legtöbb egészséges felnőtt a kiegyensúlyozott étrend részeként élvezheti a goji bogyó előnyeit. Ez a bogyó ritkán kiválthat allergiás reakciót azoknál, akik más gyümölcsökre is allergiásak.

A goji bogyó kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, beleértve a vérhígítókat és a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszereket.

Ráadásul körültekintően kell eljárni, ha terhes vagy, mivel betaint tartalmaz, amely károsíthatja a magzat egészségét. További kutatásokra van szükség annak megállapításához, hogy a goji bogyó fogyasztása biztonságos-e a terhesség alatt.

Ha gyógyszereket szed vagy egyéb egészségi problémája van, érdemes beszélnie orvosával, mielőtt goji bogyót kezdene fogyasztani.

A goji bogyó kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel és egyeseknél allergiás reakciót válthat ki, valamint további vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy ez a gyümölcs biztonságos-e a terhesség alatt

Hogyan adjuk hozzá a goji bogyót az étrendhez

Goji bogyós, mandulás, zabpelyhes reggeli 

A goji bogyó szárított formában széles körben kapható. Könnyen keverhetők aszalt gyümölcsökkel, gabonafélékkel, joghurttal, granolával. Hozzáadhatja őket pékárukhoz is, mint például sütemények, muffinok, kenyérféleségek.

A lágyítás és hidratálás érdekében a szárított goji bogyót érdemes beáztatni néhány percre. A dehidratált goji bogyó nagyszerűen kiegészíti a salsákat, turmixokat, leveseket és a sült krumplit.

Végül a goji bogyó porok számos italba és turmixba keverhetők.

A goji bogyó szárítva, porítva és gyümölcsléként is kapható, élvezheti őket édes ételek feltéteként vagy pékárukba, turmixokba keverve.

Összefoglaló

A goji bogyó élénkvörös színéről és egyedi, savanykás ízéről ismert.

Vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalma mellett a goji bogyó támogathatja az immunrendszer működését és a szem egészségét.

Többféle formában kapható és számos recepthez hozzáadható.

Ha terhes, gyógyszereket szed vagy bármilyen más egészségi problémája van, beszéljen orvosával, mielőtt goji bogyót fogyasztana.

Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Gluténmentes; Zsírszegény; Telített zsírtól mentes; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás

Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás

Egy adag = ízlés szerint

Ízlés szerint, ételbe keverve

Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva

 

Összetevők

100% bio fagyasztva szárított goji bogyó (lycium barbarum); Allergének: közvetlenül nincs, de kókuszt is feldolgozó üzemben állítják elő

Összetevők táblázata

  Egységenként
100 g
Energia 1548 kJ/370 kcal
Zsír 1,5 g
- amelyben telített zsírsav 0 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
Szénhidrát 78 g
- amelyben cukor 57 g
Rost 17 g
Fehérje (protein) 12 g
460 mg
A-vitamin 2700 NE
C-vitamin (Aszkorbinsav) 12,1 mg
Kalcium 45 mg
Vas 6 mg
Kálium 1170 mg

Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.

 

Figyelmeztetések
  • Minőségi: Természetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
  • Minőségi: A termék fagyasztva szárított eljárással készül, ezért rendkívül nedvszívó. A levegő páratartalmát magába szívhatja, ezért összeállhat, csomóssá válhat. Ez a minőségét nem befolyásolja. Összetörve, darálva újra por állagúvá válik. Kérjük, ezt vegye figyelembe a vásárlás előtt!
  • Terhes és szoptató nőknek, illetve vérhigítókat, cukorbetegség vagy magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszereket szedőknek nem ajánlott, ezért a használata előtt feltétlenül konzultáljanak orvosukkal!

Adatok
Kiszerelés
60 g
Gyártó
BioMenü
Cikkszám
319492
Tömeg
66 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek