ALCE NERO BIO MODENAI BALZSAMECET 250ml
A balzsamecet elsősorban saláták, húsok, gyümölcsök kiegészítője. Friss saláták, zöldségek, mártások ízesítésére, halak pácolására érdemes kipróbálni. A tradicionális balzsamecetet sosem szabad főzni, nehogy elveszítse értékes tulajdonságait.
A balzsamecet az ecetek legdrágább és legnemesebb fajtája.
A hagyományos úton készülő modenai balzsamecethez kézzel, későn szüretelt, nagy cukorfokú Trebbiano fehérszőlő mustját sűrítik lassan, igen kíméletes beforralással. Ezután legalább tizenkét, de sokszor tizenöt éven át érlelik hordóban, melynek a tetején kis nyílás van. Az ecet folyamatosan sűrűsödik, koncentrálódik. Évente egyre kisebb hordóba kerül, amelyek más és más fából készülnek (tölgy, gesztenye, cseresznye, kőris, eper- vagy mogyorófa).
Így lesz a végére 100 liter sűrített mustból két liter balzsamecet. Kizárólag ilyen termék viselheti Európában az „Aceto Balsamico Tradizionale di Modena” feliratot.